GUIDNING I GALLERIET

Riktar sig till: Grupper och enskilda
Plats: Volgsjövägen 46 (beläget efter väg E45 bredvid COOP i centrala Vilhelmina). se karta
Pris: Gratis inträde för spontanbesök. Guidning för grupper i samisk kultur i butik och museum med servering förbeställes. Kostnad tillkommer.    Tidsåtgång: 45 min- 1,5tim

Låt oss guida dig in i den samiska kulturen

Besök Risfjells Sameslöjd i Vilhelmina. En unik butik med samisk museiavdelning där du kan ta del av vår egenproducerade sydsamiska slöjd och lära mer om samekultur och traktens historia. Parkering finns inne på gården även för buss. Dessutom vägleder vi dig till sevärda platser i vår Vilhelmina kommun.

Ett enskilt besök hos oss  behöver ej förbeställas. Här kan du på egen hand i lugn och ro ta del av vår slöjd och våra samlingar. Vi finns här för dina frågor.

Exempel på annat du kan ta del av i våra utställningar är olika typer av ackjor, gamla samiska kulturhistoriska föremål, världens största samekniv, samiska pilbågen som Sven-Åke gjort efter gammal modell, rotslöjd, Sven-Åkes unika älghornstrumma och mycket mer.

När du kommer i grupp och vill ha en guidning i galleriet och vår museiavdelning vill vi gärna att du kontaktar oss, helst några dagar i förväg så att vi kan förbereda ditt besök och planera ditt fika om så önskas.

VÄRLDENS STÖRSTA SAMEKNIV

Sameslöjd, museum, världens största samekniv hos Risfjells Sameslöjd i Vilhelmina