RISFJELLSGÅRDEN VID MALGOMAJ

Riktar sig till: Grupper på minst 15 personer
Plats: Gården ligger 19 km från Vilhelmina. se karta
Pris:  From Coronapandemin har vi inget mottagande på gården
I priset ingår: Servering och samiska kulturinslag med bla slöjd och jojk
Tidsåtgång: 1,5-3 tim

BESÖK OSS I VÅRT HEM

Risfjellsgården, en sexkantig kornlada i Malgonäs vid stranden av vidsträckta Malgomajsjön.

Sommaren 2010 fick vi fint besök av Gunilla Lundahl, författare och kulturjournalist tillsammans med fotografen Petter Engman som var på jakt efter den samiska arkitekturen i södra Lapplands fjällvärld. Läs Tidskriften Västerbotten!

Risfjellsgården

risfjellsgarden RisfjellsgardenStorstugan

Vi hälsar er välkomna till ett besök i vårt hem som är en timrad rundloge, som vi själva uppfört på oröjd mark vid Malgomajsjöns strand. Här har vi tiomilautsikt mot Marsfjällen i väster vilket är en inspirerande arbetsmiljö. Väl inne bjuder vi till bords och ber er stänga ned mobiler och kameror för att nå den lugna och fridfulla atmosfär som finns på denna plats. Vi vill att ni med alla sinnen skall njuta av denna stund med oss, hemma hos oss.

Gården ligger 19 km västerut från Vilhelmina. Här erbjuder vi dig och din grupp att ta del av servering med lokala specialiteter och kulturinslag som sameslöjd, gårdens historia, visor, jojk mm. Det går även att kombinera med ett besök i galleriet med vårt museum inne i kyrksta’n i Vilhelmina.

Vi vill att du kontaktar oss för ett besök hemma hos oss. Besöket för din grupp om minst 10 lägger vi upp i samråd med er.

Malgomaj risfjellsgarden-malgonas-gruppbesok

SÅ SÄGER VÅRA GÄSTER

SPF Vattudalen

”Den första resan den 28 juni, med 56 deltagare, gick till Vilhelmina där vi först fick kaffe och smörgås. Där anslöt samen Sven-Åke Risfjell. Han guidade oss sedan i Vilhelmina och i Vilhelmina kyrkstad, och berättade om olika episoder och annat som hänt där. Avslutningen i Vilhelmina gjordes i Risfjells sameslöjdsaffär med museirum.Sedan gick färden till Risfjellsgården, som ligger vid Malgomajsjön, där Sven-Åkes fru Doris hälsade oss med en välkomstjojk. Risfjellsgården visade sig vara en fantastisk byggnad med ett underbart läge. Där, i deras hem, var det uppdukat för lunch, som var helt fantastisk, med en paj med bland annat souvas och sallad med dressing. Allt med råvaror från fjället. När vi alla fått vår mat informerade Sven-Åke om den sexkantiga byggnaden och dess ursprung samt om sameslöjd och visade oss många, fina alster. Sedan blev det efterrätt och kaffe och under tiden underhöll Doris oss med sång och jojk. Doris och Sven-Åke Risfjell visade sig vara ett utomordentligt värdpar med stor gästfrihet.”

Läs hela artikeln i Länstidningen


SPF utrikes, Hammerdal

”Efter besök i kyrkan gick färden vidare till dagens höjdpunkt. Paret Doris och Svenåke Risfjälls anläggning, ett par mil från Vilhelmina som de har byggt själva. Samtidigt som det är deras hem tar de emot matgäster. En otrolig anläggning som ligger vid Malgomajsjön bestående av stora timmerbyggnader som är flyttade till platsen. Där blev det både lunch, underhållning och information om sameslöjd. Alla fick en hel del nya kunskaper om tillverkningen.Maten var fantastisk, råvarorna var i stort sett endast ortens råvaror. Vad fjället ger av ätbar växtlighet och dess invånare renen. Allt var komponerat till en ytterst smaklig och modern lunch. Dagens avslutning var en halvtimmes jojk av Doris, underbart.”

Läs hela artikeln i Länstidningen